Системно програмиране - увод

Потребителски аватар

Автор на темата
Silence in the snow
Потребител
Потребител
Мнения: 65
Регистриран: пет, 01 мар 2019, 00:48
Местоположение: Italy
Никнейм: Silence in the snow
Потребителят се отблагодари:: 1 time
Получена благодарност:: 6 times
Контакти:

вт, 12 мар 2019, 11:04

Здравейте потребители на www.BG-GAMING.eu , в тази тема ще може да предоставяте информация свързана с новостите върху системното програмиране , също може и да качвате ваши , така ще може да видим и ние , също и да научим някои други неща ;)
Ето малко въведение в сферата , нещо подобно на описание какво е системно програмиране :

Системно или Компютърното програмиране (накратко наричано програмиране или кодиране) е процес на писане, тестване и поддържане на сорс код на компютърна програма. Сорс кодът се пише на език за програмиране. Този код може да бъде модификация на съществуващ вече код, или нещо напълно ново, с цел решаването на зададен проблем. Процесът на писане на сорс код изисква познание в много различни сфери, като алгоритми и т.н.

В сферата на софтуерното инженерство, програмирането е част от процеса на разработка на софтуер.

В някои специализирани приложения или специфични ситуации, програма може да бъде написана или модифицирана (нещо подобно на config в Counter strike 1.6), чрез директно зареждане на нужните инструкции на машинен код и тяхното изпълнение.

Както знаете вече живеем в мултифункционален свят и можете да намерите готови софтуеари . А и напоследък много тийнейджъри започнаха да се запленяват в тази сфера , защото да си направиш свой собствен код , след това и софтуеар трябва да си специализиран в различни сфери като : алгоритми и т.н
Честно казано , не съм от тези , които прощават !! :twisted:
:arrow: Обичам да наказвам нарушители :!:
Отговори

Върни се в “Системно програмиране”