Програми за програмиране

Потребителски аватар

Автор на темата
HellScream
Потребител
Потребител
Мнения: 40
Регистриран: пет, 01 мар 2019, 09:11
Никнейм: ::HellScream::
Потребителят се отблагодари:: 2 times
Получена благодарност:: 8 times

пет, 15 мар 2019, 17:48

Една от най-използаваните програми е Microsoft Visual Studio.

Информация за програмата:

Microsoft Visual Studio е мощна интегрирана среда за разработка на софтуерни приложения за Windows и за платформата .NET Framework. Използва се за разработка на конзолни и графични потребителски интерфейс приложения, както и Windows Forms или WPF приложения, уеб сайтове, уеб приложения и уеб услуги на всички поддържани платформи от Microsoft Windows, Windows Mobile, Windows CE, .NET Framework, .NET Compact Framework и Microsoft Silverlight.

Visual Studio предоставя мощна интегрирана среда за писане на код, компилиране, изпълнение, дебъгване (както за високо така и за машинно ниво), тестване на приложения, дизайн на потребителски интерфейс (форми, диалози, уеб страници, визуални контроли и други), моделиране на данни, моделиране на класове, изпълнение на тестове, пакетиране на приложения и стотици други функции. Могат да се добавят и плъгини, които повишават функционалността на почти всяко ниво – включително добавянето на поддръжка за source-control системи (като Subversion и Visual SourceSafe), добавяне на нови инструменти като редактори и визуални дизайнери за domain-specific languages или инструменти за други аспекти (като например: Team Foundation Server, Team Explorer).

Visual Studio поддържа различни езици за програмиране (например: C#, VB.NET, C/C++, F#, XML/XSLT, HTML/XHTML, JavaScript, CSS и други) и различни технологии за разработка на софтуер (Win32, COM, ASP.NET, ADO.NET Entity Framework, Windows Forms, WPF, Silverlight и още десетки други Windows и .NET технологии). Съществуват и отделни езикови версии на Visual Studio, които обаче предоставят по-ограничени услуги за потребителя: Microsoft Visual Basic, Visual J#, Visual C#, and Visual C++.

Microsoft предлага безплатни „Express“ издания на някои от компонентите на Visual Studio 2010. Като например: Visual Basic, Visual C#, Visual C++, Visual Web Developer и други. Чрез програмата DreamSpark, Microsoft предоставя на студенти напълно безплатно някои от своите продукти. Чрез нея могат да бъдат изтеглени Visual Studio 2012, 2010, 2008 и 2005 Professional Editions, заедно със специфичните езикови версии (Visual Basic, C++, C#, J#) на Visual Studio Express 2010 и други.

Също така, може да използвате и Notepad. Не задължително да имате Microsoft Visual Studio като можете да работите и с Notepad.

Информация за Notepad:

Notepad е обикновен редактор, работещ само с текст. Неговите файлове – обикновено в .txt формат – не поддържат никакво форматиране. Това прави програмата подходяща за редактиране на системни файлове, които могат да се използват в DOS среда.

Notepad поддържа езици, пишещи се от ляво надясно и от дясно наляво, като се използва комбинации с левите или десните клавиши Ctrl + Shift, за да се превключва посоката на писане.

Notepad може да редактира файлове от почти всеки формат. Въпреки това, за разлика от Wordpad, не разпознава правилно новите редове при текстови файлове от тип Mac и Unix.

Ранните версии на Notepad предлагали само основните функции, като например търсене на текст в текст. Новите версии на Windows съдържат ъпдейтнат Notepad, който предлага функцията „Намери и замести“. За тази опция се използва клавишната комбинация Ctrl + H, а за функцията за търсене – Ctrl + F.

Notepad използва вградения клас с името „EDIT“. В по-старите версии, като тези, включени в Windows 95, Windows 98, Windows Me и Windows 3.1, има ограничение от 64Kb в големината на файла, който може да бъде редактиран – ограничение на класа „EDIT“.

До Windows 95, Fixedsys бил единственият шрифт за Notepad. В Windows NT 4.0 и Windows 98, в Notepad този шрифт може да бъде сменян с друг. В Windows 2000 и Windows XP подразбиращият се шрифт е сменен на Lucida Console.

До Windows Me, в Notepad нямало почти никакви клавишни комбинации и липсвала опция за преброяване на редовете. От Windows 2000 шорткътове за стандартните задачи като „Нов файл“(New), „Отвори“(Open), „Запази“(Save) са добавени, както и Status-bar с инструмент за преброяване на редовете.

В Windows NT-базираните версии на Windows, Notepad може да редактира 8-битови файлове, както и текстови файлове с Уникод.

Notepad приема текст от клипборда на Windows. Когато текст с няколко различни формата е копиран в Notepad, програмата ще приеме само тази част от текста в CF_TEXT формат. Прости текстови редактори като Notepad могат да бъдат използвани за писане с маркиращи езици, като HTML. Въпреки това при тези редактори може да липсват много свойства, затова по-подходящи са специализираните редактори.

Можете да откриете повече информация тук: https://bg.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Visual_Studio
Изображение
Потребителски аватар

Heroine queen
Глобален Модератор
Глобален Модератор
Мнения: 10
Регистриран: вт, 05 мар 2019, 13:44
Местоположение: In my Dreams ;xx
Пол:: Жена
Никнейм: Heroine queen
Потребителят се отблагодари:: 6 times
Получена благодарност:: 5 times
Контакти:

пон, 18 мар 2019, 17:50

Изображение
Notepad ++ е безплатен редактор на изходния код и заместител на Notepad, пoддъpжaщ cинтaĸтичнo oцвeтявaнe зa cлeднитe eзици: С, С++, Јаvа, ХМL, НТМL, РНР, Јаvа Ѕсrірt, RС rеѕоurсе fіlе, mаkеfіlе, АЅСІІ аrt fіlе (paзшиpeниe .nfо), dохуgеn, іnі fіlе, АЅР, VВ/VВЅ, ЅQL, Оbјесtіvе-С, СЅЅ, Раѕсаl, Реrl и Руthоn. Notepad ++ е написан на C ++ и използва чист Win32 API и STL, което осигурява по-висока скорост на изпълнение и по-малък размер на програмата, освен това притежава и красив интерфейс, предразполагащ към работа, налице е и пълна поддръжка на Drag’N’Drop.

Hяĸoи oт ocнoвнитe възмoжнocти нa Nоtераd++ ca:

- oцвeтявaнe нa пpoгpaмнитe eзици и пoдpeждaнe в peдoвe,
- WYЅІWYG,
- пoтpeбитeлcĸи зaдaдeнo oцвeтявaнe нa пpoгpaмнитe eзици,
- aвтoмaтичнo зaвъpшвaнe нa дyми,
- eднoвpeмeннa paбoтa c няĸoлĸo дoĸyмeнтa / пpeглeд нa няĸoлĸo дoĸyмeнтa eднoвpeмeннo,
- пoддpъжĸa нa тъpceнe/зaмянa нa paзпpocтpaнeни изpaзи,
- пълнa пoддpъжĸa нa Drаg ‘N’ Drор (Bлaчeнe и пycĸaнe),
- динaмичнa пoзиция нa пpeглeдитe, aвтoмaтичнo зacичaнe нa cтaтyca нa фaйлoвeтe,
- yвeличaвaнe и нaмaлявaнe нa мaщaбa,
- paбoтa в мнoгoeзичнa cpeдa,
- оцвeтявaнe нa cĸoби и вoдeщи линии,
зaпиcвaнe и възпpoизвeждaнe нa мaĸpocи и дpyги.


Лицeнз: Бeзплaтeн (Ореn Ѕоurсе).

Официална страницаДемо:

Изображение Изображение
Added in 18 minutes 7 seconds:
Изображение

Brackets 1.13 - Нов продукт с отворен код разработван от Adobe изцяло базиран на HTML5 и Javascript. Вrасkеtѕ e тeĸcтoв peдaĸтop oт Аdоbе, пpeднaзнaчeн зa peдaĸтиpaнe нa ЈаvаЅсrірt, НТМL и СЅЅ. Peдaĸтopът e нaпиcaн c пoмoщтa нa ЈаvаЅсrірt, НТМL и СЅЅ, и ce paзпpocтpaнявa c МІТ лицeнз и имa вepcии зa Lіnuх, ОЅ Х и Wіndоwѕ.

Вrасkеtѕ пoддъpжa peжим зa paбoтa в peaлнo вpeмe, пpи ĸoйтo c пpoмянa нa copc-ĸoдa (ЈаvаЅсrірt, НТМL и СЅЅ), ce пpoмeня и peзyлтaтa oт paбoтaтa нa пpилoжeниeтo в пpoгpaмния пpoзopeц нa бpayзъpa. Bpъщaнeтo нaзaд cъщo cтaвa cинxpoннo и ce изoбpaзявa. Bъзмoжнo e пocтaвянe нa тoчĸa нa пpeĸъcвaнe и вpъщaнe нaзaд зa пpeглeд нa peзyлтaтитe. Bгpaдeнa e пoддpъжĸaтa зa LЕЅЅ и ЅСЅЅ пpeпpoцecopитe. Πoддъpжa ce paбoтaтa c плъгини.

Официална страница


Демо:
Изображение Изображение
Отговори

Върни се в “Системно програмиране”